^_^

Tuesday, January 11, 2011

.: Hari tanpa seluar panjang di New York :.


NEW YORK - Ratusan penduduk di bandar ini tidak memakai seluar panjang dan skirt petang kelmarin semasa menaiki tren bawah tanah walaupun dalam suhu yang sejuk.
Mereka cuma memakai seluar dalam dan seluar pendek selain pelbagai jenis baju bagi meraikan ulang tahun ke-10 hari menaiki tren tanpa memakai seluar panjang.



Terdapat seorang lelaki yang memakai baju kot dan bertali leher tetapi cuma berseluar pendek manakala sebahagian wanita hanya memakai seluar dalam pelbagai warna.
Trend itu bermula pada 2002 apabila kumpulan yang dikenali sebagai Improv Everywhere menggalakkan pengguna tren bawah tanah tidak memakai seluar panjang dan skirt.
Acara itu bermula pada pukul 3 petang dan hebahan mengenainya dibuat di laman web Facebook.
 
kosmo online
 

16 BuDaK pUrpLE:

Aizuddin Hanis said...

wah...giler kentang..

.: iEyLa :. said...

AH: kentang giler..hehehe...

ween said...

phew. jgn malaysia terikut2 budaya ni sudah. biasa la, pengaruh barat ni mmg cpt menular (-_-")

NOOR FATIN said...

buruk betol. haha xleh byg kalau kat malaysia mcm ni..keh3

iszieylyanziy said...

hahaha,,,gile lah,,,

ADfeez said...

aizuddin tu sebok je... ad pun nk ckp giler kentang~ hahahah
sorry din :P

.: iEyLa :. said...

ween: mintak jauh dr budaya mcm tu..
noor fatin: tahu xpe..
isz: xde keje cmtu la..hehe
ad: erm..ckap jela..xde sape marah..hehee

BuLat i2 CirCLE said...

btl kew neh?xcye ase..haha..mcm2 dunia neh

ijam ismail said...

huhuhu...xmalu lah mrk..
=p

.: iEyLa :. said...

bulat: huhu..betul la...
ijam: xmalu tul..hehe

biskut said...

leh tak buat kat malaysia..?haha

Atsuko Ichirou said...

kalau buat kat malaysia, seronok la golongan2 yang tak tau malu tu...
huhuu...
cube wat kat UiTM??
kompom kene kejar ngan p.guard...
hihiii

noor said...

ada jgk gini eh...mmg giler kentang!!!

Nafisa81 said...

sengal!

.: iEyLa :. said...

bisk: u la wat sorang..huhu
atsuko: setuju!!!
noor: hehe
nafisa: huhu

RuSh D said...

mmg takde keja btol//

.