^_^

Tuesday, December 14, 2010

.: Telefon bimbit paling lasak :.


LONDON - Pengeluar barangan pembinaan dan kejuruteraan, JCB, mencipta telefon bimbit paling lasak di dunia dikenali sebagai JCB Toughphone Sitemaster, lapor sebuah akhbar semalam.
Syarikat berkenaan mendakwa gajet itu tidak rosak walaupun ia direndam di dalam air selama lapan jam, tahan cuaca panas pada suhu 75 Celsius dan suhu beku -30 Celsius di bawah paras beku selain kalis gegaran dan tekanan melebihi satu tan.Berbeza dengan telefon bimbit pintar iPhone keluaran Apple yang perlu dijaga rapi, ciri-ciri lasak JCB Toughphone amat sesuai bagi mereka yang bekerja di tapak bangunan atau ladang.
Walaupun lasak, JCB tidak melupakan fungsi terkini pada telefon keluarannya itu seperti perkhidmatan Bluetooth dan perisian untuk memainkan muzik serta klip video.
JCB Toughphone juga boleh disambung pada komputer dan mempunyai radio FM tetapi ia didatangkan tanpa kamera.
Telefon bimbit itu dilindungi kerangka plastik dan getah berwarna kuning cerah dan hitam yang tahan lasak manakala beratnya pula 130 gram.
 
: kosmo online :

5 BuDaK pUrpLE:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bagus ni..huhu,anak baling pun x rosak..keh3.

iEyLa said...

lydia: huhu...thu xpe...

eMMe said...

isk..isk..tak mo la hp yg lasak cam nih.. sure mahal nih..takpela...Nokia X5 pun lasak gak, hahahaha..takleh2! kene jaga dgn sopan santun, hehehe...

iEyLa said...

emme: eleh...X5 tu..lagi lasak..hehe
xyah la beli yg ni..haha

NOOR FATIN said...

hp sy kebal gak..nokia yang jenis lama tu.. haha mmg kebal, tercampak2 pn still ok lagi.. tapi blum penah lagi la kene lenyek dgn kete. hehe

.