^_^

Monday, December 27, 2010

.: saYa FOBIA denGaN ....... :.




da dekat 2 hari pikir nk wat en3 ni..
da dua orang tag suh join ...ok..now i make it..
nk cite pasal ape??
korang rase ape yg aku fobia???

nk tahu??
ok..ni la mende yg aku fobia dr kecik smpai la aku da besar cmni skrang...

...



....


...




yup..katak...
aku xthu nape aku fobia sngt...
even tgh wat en3 pasal ni pon smpai sejuk2 tngan aku
sebab nk letak gmbar ni kne cri dlu..memg bnykla gmbar katak...
klu member aku bace ni mesti xpercaye aku wat en3 ni..
yela..aku tgk pon da takot..huhu...
xpe..aku try abiskan jgk ek..

kisah2 sepanjang aku fobia ngn katak ni...

1.
cite ni lame dah..time aku skolah dlu..
bdk asrama..bese r dpt blk umah sekali sbulan..
bwk blk kasut mak aku basuhkn..
pastu ptg aku lpe nk bwk masuk..
esok nk blk skolah semestinya dihantar naik je kete...
pastu kasut xpakai..pakai slipper je..
korang nk tahu pe jd??



xpasal2 kete da gerak kluar bende aku yg fobia tu dr dlm kasut...
gempak 1 kete..nk tahu nape??
katak tu melompat smpai atas dashboard kete tu..mau nye xjerit.
time tu mau je rsenye aku lompat dr kete..isy..tu memg smpai skrang aku ingt..

2.
cite ni baru je..
dlm prtengahan thn ni..baru lg la..
aku tido umah kakak aku..atas katil la yg penting..
sedap2 sume org da tido..tbe2...
aku rse something melompat ats tangan aku..
sebabkan fobia aku yg terok ni..aku leh dlm lena tu trpkir yg tu katak..
teros dgn automatiknye aku tolak sebab tngan aku dlm selimut time tu..
pastu trus buka lmpu..korang xcaye???



seyes memang katak..aku pon xpaham mcm mne die leh naik..
seb baek tido ngn ank buah aku...so die r mangsa suh buangkan...
bile aku cite kat diorg pg tu diorg xcaye kot..
anak buah aku ni la yg ne tnye gak tuk confirm kn..
yela..sape nk caye katak naik atas katil..

bnyk lagi cite psal katak ni...
tp panjang la plak ek..
in short la..
aku ni klu org nk main2 psal bnde lain aku leh tahan lagi..

tp klu smpai KATAK???
aku xrse aku leh diam je..memang aku leh meraung je kat situ..
tp dlu lg terok kot..
smpaikan aku leh xmsuk toilet tahan nk membuang klu de katak kat situ...
even ayah aku ckp pon..
aku ni klu demam ke sakit ke yg terok xleh bngun..klu de katak mesti aku leh sihat sebb nk lari...hehehhe..klakar gak dgr...
org kat umah pon da paham sngt da..
jgn de katak dlm toilet klu aku de kat umah..
thanx sebab paham...
huhu...camne ek nk ilang fobia ni??

opps..lpe plak..
tp sekarang aku cam addicted tgk cite "putera katak" tu..



ala..yg kat tv3 tu..
ari2 aku tggu nk tgk..tp tu time aku cuti ari tu la..
skrang xleh da..start clas..busy da...
so..tu lah cite aku pasal fobia aku ni...

nk tag:
ieda
syaheed
wawa
eyeme
cik bulan
cik abc



:thanx pakcik Google sebab de pix katak comey:

terseksa aku nk abiskan en3 ni..sejuk abis tngan aku sebb de pic ni..huhu...i did it guys..

10 BuDaK pUrpLE:

☆aDihAys☆ said...

sebab fobia katak la, katak tu nk dekat2 ngn ko..aku ni yg suke katak..xde plak katak tu dtg kt aku..eh..aku suke froggy jer..

Zura said...

samalah kite eiyla...mmg geli sesgt ngan katak...satu pengalaman yg sama bila katak masuk dlm kasut...then bila nk kapur kasut masukkan tangan dlm kasut sekali terpegang dia...eeeeeeeeeeeee...geli sungguh...campak terus kasut tue...

.: iEyLa :. said...

syaheed: yeke??mak aku pon ckp cmtu..mak aku ckp ntah2 putera katak..hehe

zura: yela dear..sme la..

Shag said...

Yukss~ Katak macam tahu tahu je Ieyla tak suka kat dia. Asik muncul je :P

Good Luck, dear!

Entri Baru :
Bloglist Saya Budak Baru Belajar

misz FaTiN said...

abes 2,, klu katak 2 putera katak mcm mne?

fobia juga ke?..hehe..;p

.: iEyLa :. said...

misz fatin: msalahnye tu la..xthu yg tu putera katak ke x..
tp klu da namenye katak..nk dekat pon xberani...susahla..huhu

Noor Liana Johari said...

masa skolah rendah pena de katak lam kasot...mau nanges kat ctu jugak...br darjah 1 time tu...hahha...gila geli

.: iEyLa :. said...

noor liana: thu xpe..rmai upenye yg fobia...heeh

sri juju said...

sorry lmbt bg respon . thanks join and all the best .

btw , lawak laa . katak tibe2 ad ats katil . hahaah !

.: iEyLa :. said...

sri juju: hehe...thanx..
tu r cite btul tu..hehe..fobia2..

.